boala celiaca

Dieta fara gluten?Tipuri de diete

In goana dupa silueta, tot mai multe persoane sunt dispuse sa faca serioase concesii in ceea ce priveste alimentatia. Cei care isi doresc sa slabeasca sunt tot mai dispusi sa renunte la alimente solide sau gluten, doar-doar mai scapa de cateva kilograme. Sucurile presate la rece sau alimentatia fara gluten sa fie solutia pentru a redobandi silueta? Dieta fara gluten

Semne stranii ale bolii celiaceDespre boli si afectiuni

Boala celiaca este cunoscuta ca fiind o boala autoimuna in cadrul careia glutenul (o proteina continuta de unele cereale) raneste niste perisori fini aflati in interiorul intestinelor, cauzand simptome precum diareea sau dureri abdominale. Boala Celiaca poate da peste 300 de simptome diferite, conform unui studiu desfasurat de o echipa de la Universitatea din Chicago. Acestea fac parte din sfera fiziologica, psihologica, dar si neurologica.

Farfuria inteligenta iti spune cate calorii consumiCum slabesc sanatos?

Tehnologia a ajuns pana intr-acolo unde farfuria si telefonul comunica si te informeaza daca mananci prea mult sau prea repede. SmartPlate, adica Farfuria Inteligenta se conecteaza prin Wi-Fi si te anunta prin intermediul unei aplicatii instalate pe un device mobil daca mananci prea mult, cate calorii contine portia, ce nutrienti, chiar daca mesteci prea putin mancarea.

Adevaruri si mituri despre glutenNutritie sanatoasa

Glutenul a devenit un compus alimentar tot mai evitat in ultimii ani, de multe ori fara motiv. Persoanele care sufera de intoleranta la gluten pot manifesta dureri abdominale, flatulenta, balonare sau diaree dupa consumul de grau sub toate formele sale, secara, orz, tarate de ovaz, germeni sau tarate de grau, graham, faina de cartofi. Totusi, multi din cei care nu sufera de aceasta afectiune se feresc de gluten, din cauza unor mituri, unele dintre ele fara fond.