acid lactic

Acid piruvic (sange)Analize medicale

Acidul piruvic sau dupa cum mai este cunoscut, piruvatul, este un lichid organic solubil in apa, produs prin descompunerea zaharurilor si carbohidratilor in procesul de transformare a acestora in energie. Daca exista oxigen, acidul piruvic este convertit in acetil coenzima A, care intra in procesul de producere a energiei, iar daca oxigenul lipseste, acidul piruvic va fi convertit in acid lactic. Scopul testarii acidului piruvic

Acidul lacticAnalize medicale

Acidul lactic este  un acid organic care ajuta  in timpul unor procese biochimice si este produs in general de celulele din muschi si celulele rosii din sange. Cand nivelul de oxigen din organism este normal carbohidratii se descompun in apa si dioxid de carbon. Cand nivelul de oxigen este scazut carbohidratii  formeaza acidul lactic. Nivelul de acid lactic creste in timpul exercitiilor fizice, dar si din cauza unor infectii, socuri  sau a unui atac de cord.

Mainile uscate - cauze si tratamentIngrijire pentru ea si el

Mainile sunt printre cele mai ocupate parti ale corpului. Atunci cand pielea este uscata si crapata sunt greu de ignorat. Mediul inconjurator joaca un rol im portant in uscarea pielii. Vantul si frigul o pot deshidrata, iar sezonul gripelor si racelilor inseamna spalari dese pe maini. Si serviciul poate fi de vina, mai ales daca necesita sa stati cu mainile in apa, frig, chimicale.