Stai picior peste picior? Iti faci rau singur!Ingrijire pentru ea si el

Unele obiceiuri banale, cum ar fi statul picior peste picior sunt de-a dreptul daunatoare sanatatii. Doar ca putina lume stie. 

Mananci sanatos, mergi la sala, te odihnesti, te hidratezi. Dar s-ar putea sa ai cateva obiceiuri care distrug, fara sa realizezi) tot ceea ce construiesti, adoptand un stil de viata sanatos. Obiceiuri banale!

Picior peste picior

Statul cu picioarele incrucisate de la genunchi poate afecta tensiunea arteriala, conform unui studiu ale carui concluzii au fost publicate in revista medicala Blood Pressure Monitoring. Incrucisarea picioarelor pe o perioada mai lunga poate creste sistolica cu 7% si diastolica cu 2%. De asemenea, creste riscul dezvoltarii varicelor. Cardiologul care a coordnat studiul recomanda sa nu se stea in aceasta pozitie mai mult de 10 minute si, de asemenea, ii incurajeaza pe cei care petrec mult timp la birou sa faca scurte plimbari la fiecare 30 de minute.

Picioare drepte

Poate parea mai usor sa stai in picioare... cu picioarele drepte. Dar creste presiunea pe genunchi si pe muschii care ii sustin. Un specialist ortoped recomanda ca atunci cand trebuie sa stai o perioada mai mare in picioare sa tii genunchii usor flexati. "Cand stai cu genunchii rigizi nu utilizezi eficient muschii ce inconjoare incheietura genunchiului", precizeaza David Kruse, ortoped. Solutia e o pozitie relaxata, usor aplecata in fata, in care presiunea pe genunchi e redusa.

Dormit pe burta

Stim ca aceasta pozitie duce la aparitia ridurilor de obisnuinta pe chip, insa poate provoca necazuri si mai mari. Pentru a dormi cnfortabil pe burta, capul sta intr-o pozitie cumva "aruncata" pe spate. Muschii stau in tensiune, ceea ce poate duce la aparitia "durerilor de cap". Aceste dureri sunt ades cauzate de compresia asupra nervilor. Cautati pozitii de somn in care capul sa fie aliniat cu restul corpului.

Curele stranse

Nimic nu se compara cu talia de vispe, asa ca femeile au tensinta de a strange cureaua permanent, pana la ultima gaura. Insa acest obicei poate duce la tulburari digestive. Presiunea intra-abdominala creata poate provoca chiar si reflux gastric. Totul incepe cu un gust amarui in gura si poate ajunge pana la arsuri, tuse seaca, dificultati la inghitire

Drumuri lungi

Condusul poate fi o placere si o relaxare, insa se poate transforma in pericol, daca nu faceti pauze la macar 100 de km. Opririle si scurte plimbari in timpul acestora sunt necesare pentru a pune sangele in miscare si pentru a reduce inflamatia. Este valabil si pentru avion, in cazul zborurilor lungi: ridicati-va des si faceti miscare, plimbati-va.

Surse: Prevention.com