RinofaringitaTerapii si remedii din natura

Rinofaringita este o inflamatie combinata a mucoasei nazale si a faringelui.

Frecvent intalnita la copii, dar din ce in ce mai frecvent si la adulti, inflamatia cailor respiratorii superioare se datoreaza cel mai frecvent scaderii imunitatii locale a mucoasei respiratorii, combinate cu prezenta a numerosi factori iritanti si inflamatori.

Medicina naturala propune multiple variante de remedii utile pentru intarirea imunitatii locale si a celei generale.

 

Rinofaringita la copii

Pentru rinofaringita copiilor, se pot face combinatii individualizate din urmatoarele remedii gemoterapice: Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1 si Extract din mladite de Maces - Rosa canina MG=D1, cu efecte antiinflamatorii si stimulatoare imunitare, Extract din muguri de Brad - Abies pectinata MG=D1 si Extract din muguri de MesteacanBetula verrucosa MG=D1, cu efecte cicatrizante si decongestionante si Extract din muguri de Arin negru - Alnus glutinosa MG=D1, pentru uscarea secretiilor in exces.

O combinație a catorva dintre aceste gemoterapice se regăsesc in formula complexa Polygemma 4- sinusuri, foarte eficienta, atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Rinofaringita la adulti

Pentru rinofaringita adultilor se folosesc remedii asemanatoare, dar in special Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1, cu efect antiinflamator si stimulator imunitar, Extract din muguri de Arin negru - Alnus glutinosa MG=D1 si Extract din muguri de Carpen - Carpinus betulus MG=D1, pentru efect cicatrizant si decongestionat.Se recomanda si Extract din muguri de Vita de vie - Vitis vinifera MG=D1, in cazul faringitelor streptococice.

Intr-o rinofaringita cronica, combinatia de electie este: Extract din mladite de Maces - Rosa canina MG=D1, 3540 pic in apa, dimineata, zilnic, cu Extract din muguri de Brad - Abies pectinata MG=D1, 35-40 pic in apa, la pranz si Extract din muguri de Mesteacan - Betula verrucosa MG=D1, 35-40 pic in apa seara, zilnic, 2-3 luni de zile.

Pentru a obtine cele mai bune si mai rapide rezultate, utilizati doar produse de calitate, cumparate din farmacii sau magazine cu produse naturale. Pentru mai multe informatii despre produse gemoterapice accesati www.plantextrakt.ro.

 

Surse: aici.

 

 

*Recomandarile din acest articol nu inlocuiesc consultul medical.