Ridurile mai au de asteptatIngrijire pentru ea si el

Odata aparute, ridurile nu mai dispar. Insa puteti folosi o serie de trucuri pentru a le diminua sau pentru a le ascunde. Secretul nu sta in trusa de machiaj, ci in alimentatie.

Peste

Somonul, alaturi de alti pesti de apa rece, este o sursa incredibila de proteine si de acizi grasi omega-3. Proteinele si acizii sunt pietrele din temelia pielii sanatoase. Iar combinatia dintre cele doua elemente ajuta la hranirea tenului si la minimizarea ridurilor.

Incruntare

Daca simtiti ca ochii nu mai sunt atat de ageri, nu are rost sa va incruntati ori de cate ori trebuie sa cititi ceva. E suficienta o vizita la oftalmolog si o pereche de lentile de contact sau ochelari, daca aceasta este problema.

Repetarea aceleiasi grimase, cum e incruntarea, duce la crearea unor "santuri" sub piele, ridurile de expresie. Pe langa ochelarii de vedere, cei de soare sunt extrem de importanti atat in timpul verii, cand soarele e puternic, cat si in timpul iernii, cand se reflecta in zapada. Dar si atunci cand bate vantul, pentru a va proteja ochii.

AHA

Alfa-hidroxi acizizii (AHA) sunt intalniti in produsele cosmetice de calitate si au o proprietate extrem de importanta pentru sanatatea pielii - indeparteaza stratul superficial de piele moarta, impiedicand largirea porilor, aparitia liniilor fine si a ridurilor de suprafata, mai ales din jurul ochilor. Iar concentratiile mai mari de AHA stimuleaza productia de colagen. 

Curatare

Excesul de zel atunci cand vine vorba de spalarea fetei poate face mai mult rau decat bine. Pielea este protejata de un strat de grasime naturala pe care o produce tocmai pentru a actiona ca un scut. Prea multa apa, produse de ingrijire agresive sau frecarea cu prosopul indeparteaza uleiurile naturale. Iar pielea este expusa factorilor externi. 

 

Surse: WebMd