Oare de ce multe alimente sanatoase nu se regasesc in diete?Nutritie sanatoasa

Majoritatea dietelor de slabire din zilele noastre vin cu liste de alimente, nu cu principii. Si, in cele mai multe, lista cu ce ai voie sa mananci este mult, mult mai scurta decat cea cu alimentele interzise.

Nimeni nu ar avea de comentat daca ar vedea pe listele cu alimente interzise bacon sau kaiser, gogosi sau sucuri carbogazoase. Dar cand incep sa apara pe aceste liste laptele integral, cartofii sau fasolea, atunci incep sa apara si semne de intrebare.

Daca de mici am invatat ca acestea sunt alimente sanatoase, pline de nutrienti, de ce dieta precum Paleo, Keto sau Pegan le interzic?

Singura categorie de populatie care ar trebui incurajata sa renunte la acest gen de alimente astea cea a alergicilor. In rest, niciun om nu ar trebui sa renunte la grasimi sau la carbohidrati. 

Da, zaharul rafinat ar trebui inlocuit cu cel brut, painea alba cu paine integrala, iar margarina cu unt.

Pe termen scurt, o dieta restrictiva permite pierderea a doua-trei kilograme. Dar se elimina doar apa in exces, acele kilograme se reintorc rapid, uneori si cu intariri. In loc sa va ganditi la o astfel de dieta, mancati cu moderatie toate alimentele care va plac. Atentie doar la asocieri.

Sursa: aici.