Lupta cu raceala prin intermediul alimentelorTerapii si remedii din natura

O alimentatie sanatoasa va poate tine la distanta de multe probleme. Cum e sezonul racelilor si gripei, va puteti ajuta organismul sa se tine la distanta de virusi.

Broccoli

Doua cani de broccoli pe saptamana sunt suficiente pentru a face fata unui atatc venit din partea virusilor. Sulforafanul, un izotiocianat, o componenta organica intalnita in broccoli, intareste sistemul imunitar.

Fructe de mare

Somonul, tonul, crevetii, orice fruct de mare care va place, consumat saptamanal in portii de 200 de grame ajuta la scaderea incidentei de a contacta virusii cu 42 de procente, sustin cercetatorii. Fructele de mare contin seleniu si zinc, doi nutrienti ce lipsesc adesea din meniurile zilnice.

Grapefruit rosu

O jumatate de grapefruit rosu consumata zilnic reduce cu 20% riscul de a raci. Si va ajuta sa va reveniti cu trei zile mai repede, daca ati contactat deja raceala, sustin cercetatorii de la UCLA. Grapefruitul rosu contine de doua ori mai multi antioxidanti decat celalalte variante, alb si roz, antioxidanti ce ajuta la intarirea sistemului imunitar si combaterea virusilor.

Usturoi

Aceasta planta liliacee contine peste 70 de compusi sulfurosi ce pun in miscare anticorpii in 48 de ore. E suficient un catel de usturoi zilnic, pentru ca organismul sa fie pregatit sa face fata unui atac.Pentru a obtine rezultate si mai bune, maruntiti usturoiul cu 10 minute inainte de a-l consuma, oxigenul potentand activarea compusilor sulfurosi ce lupta cu cele mai combatante forme de raceala.

Cartof dulce

Cea mai buna sursa de betacaroten din natura, un nutrient ce intareste tractul respirator, astfel incat si cea mai agresiva forma de raceala va avea dificultati in a se strecura. Cu doar o cana de cartof dulce pe zi, reduceti cu 33% riscul de a va imbolnavi.

Ceai verde si negru

Oricare dintre aceste doua ceaiuri ajuta organismul sa produca proteine ce distrug invadatorii virali. Doua cani si jumatate de ceai consumate zilnic va vor ajuta, iar efectul incepe sa se simta la doar cinci zile dupa ce incepeti sa beti ceaiul, sustin cercetatorii de la Stanford University.

Ciuperci

Consumul de ciuperci "energizeaza" leucocitele, dubland abilitatea organismului de a lupta cu virusul gripal, sustin cercetatorii de la University of California. Orice ciuperca poate fi folosita, insa rezultatele cele mai bune la au cele de padure, nu ciupercile de cultura.

Vin rosu

Femeile care consuma un pahar de vin rosu pe zi sunt cu 30% mai ferite de contactarea gripei, fata de cele care nu consuma deloc alcool.Flavonoidele, care se gasesc in coaja strugurilor rosii si negri, impiedica dezvoltarea si raspandirea virusilor. Totusi, limitati-va la un pahar.

Turmeric

Acest condiment obtinut din radacinile unei plante indiene poate da o culoare aurie si o aroma placuta mancarurilor. Un sfert de lingurita de turmeric consumat in fiecare zi stimuleaza imunitatea in doar sapte zile, sustin cercetatorii de la San Francisco University.

Iaurt grecesc

Tractul digesttiv produce 70% din celulele imune, facandu-l un element cheie in linia defensiva impotriva gripei. Acest tip de iaurt contine bacterii bune de care tractul digestiv are nevoie pentru a functiona la capacitate maxima, dar nu are adaos de zaharuri, ca sa slabeasca sistemul imunitar. Consumul unei singure cesti de iaurt grecesc pe zi scade riscul cu 58%.

Urmand toate aceste recomandari alimentare, aveti toate sansele sa scapati si iarna aceasta de raceli.

Sursa: aici