Jurnalul calatoriei spre silueta visataCum slabesc sanatos?

Cei care au tinut un jurnal in adolescenta stiu ca intre copertile caietului se aflau cele mai intime ganduri, asteptari, dorinte, tristeti, suferinte, toate frustrarile si bucuriile unui copil aflat pe drumul spre maturitate.

In momentul in care incepeti un program de slabire, un jurnal va va ajuta enorm. Pe langa notitele legate de ceea ce consumati si miscarea pe care o faceti, gandurile si ideile asternute pe hartie vor fi o marturie a ceea ce ati trait in procesul de pierdere a greutatii.

De asemenea, din jurnal va veti da seama si de legatura dintre mancare si starea emotionala, precum si de obiceiurile care va influenteaza apetitul.
 
Cumparati-va un caiet si un pix. Puteti tine jurnalul si online sau in format digital, insa ce e scris de mana ramane scris. Tineti jurnalul la indemana, ca sa puteti avea acces la el in oricare moment al zilei. In poseta sau borseta, in torpedoul masinii sau pe birou.

Daca v-ati inarmat cu cele necesar, incepeti razboiul cu mesele dezordonate.

Notati tot ce ati mancat si baut in fiecare zi, la fiecare masa sau gustare. Nu aveti timp sa scrieti chiar dupa ce ati mancat? Faceti poze cu telefonul la tot ce mancati sau beti, pentru ca seara, cand completati jurnalul, sa nu uitati nimic.

La fiecare masa, notati si cantitatile, pentru a putea calcula numarul de calorii, cantitatea de carbohidrati, proteine si grasimi.

Daca mergeti la evenimente cu bufet suedez, nu trisati. Orice bagati in gura si nu e contorizat e ca si cum ati copia la un examen, desi stiti ca profesorul se uita fix la dumneavoastra.

Tineti acest journal pe toata perioada in care sunteti in timpul programului de slabire. Astfel, va veti da seama care este "modelul" dupa care functioneaza organismul, care e strategia cea mai buna pe care o puteti aborda, pe viitor.

Sursa aici.