Inghetata de cocos fara zaharRetete sanatoase

O inghetata buna se poate face si acasa. Nu e nevoie de talent si maiestrie, ci de ingrediente sanatoase, un blender si un congelator.

 

Iata o inghetata rapida, rafinata, aromata, fara zahar, cu o consistenta cremoasa si, in acelasi timp, crocanta, conferita de fulgii de cocos.

Ingrediente:
o jumatate de cana de lapte de cocos
o jumatate de cana de fulgi de cocos
o jumatate de cana de sirop de artar
o jumatate de lingurita de extract de vanilie
doua banane inghetate

Toate ingredientele se introduc in blender si se amesteca pana la omogenizare. Se transfera compozitia intr-o caserola si se congeleaza timp de 4 ore. In acest timp se amesteca de doua-trei ori, pentru a nu se forma ace de gheata.

Din cantitatile de mai sus ies 4 portii. Fiecare portie contine aproximativ 195 calorii, 2 g proteine, 29 g carbohidrati din care 21 g zaharuri, 3 g fibre, 9.5 g grasimi din care 8 g grasimi saturate, 9 mg sodiu.

 

Laptele de cocos se gaseste in hipermarketuri si in magazinele cu produse naturale, in general in conserva de aluminiu. Daca nu aveti extract de vanilie puteti folosi semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie.

 

Daca doriti sa variati putin texturile, inghetata de cocos se potriveste foarte bine cu cea de fructe de padure, putin mai acrisoara, insa mai cremoasa.

 

 

Surse: aici.