Inghetata de ceai verde si fistic, fara zaharRetete sanatoase

O inghetata buna se poate face si acasa. Nu e nevoie de talent si maiestrie, ci de ingrediente sanatoase, un blender si un congelator.

O idee indrazneata, o combinatie uluitoare, ce dezmiarda papilele gustative: fistic si ceai verde. Grasimi sanatoasa, antioxidanti, fara zahar. Ce va puteti dori mai mult de la o inghetata?

Ingrediente:
o cana de nuci caju
un sfert de cana de sirop de artar
doua linguri de suc de lamaie proaspat stors
un sfert de cana de lapte de cocos
o lingura de pudra de ceai verde matcha
doua banane inghetate
o treime de cana de fistic crud curatat

Nucile caju se rehidrateaza peste noapte, se clatesc si se usuca. Se amesteca in blender impreuna cu celelalte ingrediente pana se obtine o crema omogena.Se transfera compozitia intr-o caserola si se congeleaza timp de 4 ore. In acest timp se amesteca de doua-trei ori, pentru a nu se forma ace de gheata.

Din cantitatile de mai sus ies 4 portii. Fiecare portie contine aproximativ 357 calorii, 9 g proteine, 41 g carbohidrati din care 25 g zaharuri, 4 g fibre, 20 g grasimi din care 5.5 g grasimi saturate, 15 mg sodiu.

Daca nu aveti lapte de cocos, puteti folosi si lapte de migdale. Cumparat sau facut in casa. Daca nu aveti pudra de ceai verde e suficient sa puneti trei linguri de frunze de ceai verde in rasnita de cafea si amestecati pana se obtine o pulbere fina.

 

Surse: aici.

Sursa foto: aici.