InapetentaTerapii si remedii din natura

Lipsa poftei de mancare este cosmarul oricarui parinte. Daca la adulti e mai usor de gestionat, acestia fiind mai rezistenti, la copii e o situatie stresanta si mai greu de controlat.

Poate apare frecvent la copii ca urmare a unei afectiuni respiratorii sau digestive. In aceasta situatie, formula utila este combinatia dintre Extract din mladite de MacesRosa canina MG=D1, 1‑2 ml in apa, dimineata si Extract din muguri de PorumbarPrunus spinosa MG=D1, 1‑2 ml in apa, seara, timp de 2‑3 saptamani.
Pentru copiii anemici, un preparat fito-gemoterapic care sustine cresterea armonioasa si creste pofta de mancare este si siropul Vitanemin, unde gemoterapicele de Brad si Catina rosie sunt asociate cu extracte din fructe de Coacaz negru, Afin si Maces.

Exista si remedii homeopatice precum Avena sativa CH5, 3 granule de 2‑3 ori pe zi, care stimuleaza pofta de mancare.

De asemenea, toate remediile tip Calcarea sau saruri minerale (Ferrum, Silicea etc), cand sunt indicate in functie de constitutia copilului, determina o stimulare a poftei de mancare.

La adulti, inapetenta poate aparea in situatii de suprasolicitare, de stres prelungit sau ca urmare a evolutiei unor afectiuni cronice.

In aceste situatii, combinatia utila ar fi cea dintre Extract din muguri de Coacaz negruRibes nigrum MG=D1, 2 ml in apa, dimineata si Extract din muguri de StejarQuercus pedunculata MG=D1, 2 ml in apa, seara, 1‑2 luni, asociata la tratamentul cauzei de baza.

 

Pentru a obtine cele mai bune si mai rapide rezultate utilizati doar produse de calitate, cumparate din magazine cu produse naturale sau farmacii. Pentru mai multe informatii despre produse gemoterapice accesati www.plantextrakt.ro.

 

 

Surse: aici.
 

 

*Recomandarile din acest articol nu inlocuiesc consultul medical.