Imunizarea nu se face dupa urecheSarcina si ingrijirea copilului

Nu mai e mult pana la inceperea unui nou an scolar. Iar pregatirea nu inseamna doar haine, rechizite si un ghiozdan nou.

Reintoarcerea in colectivitate inseamna, printre altele, si contactul cu o gama variata de virusuri. 

Parerile in ceea ce priveste ajutorul acordat imunitatii sunt impartite. Unii medici considera ca imunitatea se formeaza prin contactul direct, altii sustin ca doar o alimentatie echilibrata ajuta, unii medici sustin cu tarie ca si produsele naturale au un puternic impact asupra organismului.

Parintii copiilor care merg pentru prima data in comunitate (cresa, gradinita, scoala) se tem, in primul rand, de virozele iminente. Si ar face orice pentru a-si feri copiii de simptomele acestora.

Si incepe un intreg proces de cautare a celei mai bune variante. Insa cautarile unora dintre parinti incep dintr-un punct gresit: internetul. Sau unul si mai gresit: experienta altor parinti. Medicul pediatru, cel care a urmarit indeaproape evolutia copilului este cel mai in masura sa ofere sfaturile cele mai bune. Pediatrul cunoaste istoricul medical, stie ce tulpini sunt cel mai des intalnite in anumite perioade, este cel care poate face si o predictie in ceea ce priveste riscul de imbolnavire.

Daca alegeti produsele dupa ureche, in functie de sfaturile unor persoane fara studii medicale, in functie de reclamele din diferite medii, puteti cheltui sume deloc neglijabile pe pe vitamina C sintetica sau, si mai rau, pe iluzii cu zahar, coloranti si conservanti.

Atunci cand aveti de ales, uitati-va cu atentie pe eticheta. Intrebati medicul daca aveti nelamuriri, apelati la farmacisti cu experienta, nu la cei care trebuie sa isi faca target-ul.

Orientati-va catre natura, catre medici care au competente in homeopatie si gemoterapie, insa incepeti din timp.