Fibroscopia ORL, metoda de investigatie rapida si siguraAnalize medicale

Esti ragusit de foarte multa vreme si nu mai stii ce sa faci ca sa scapi de chin? Te dor urechile si-ti cauzeaza probleme de auz? Ai un nod in gat si inghiti greu?

Scapa de toate aceste probleme, scapa de ganduri si griji si opteaza pentru fibroscopie ORL. Aceasta metoda nu doare, nu necesita anestezie generala sau spitalizare, insa, cel mai important, ajuta la punerea unui diagnostic corect urmat de un tratament adecvat pentru insanatosire grabnica. 

Ce este si ce presupune fibroscopia in ORL? 

Fibroscopia inlocuieste cu succes endoscopia clasica si este o examinare ce nu dureaza mai mult de 15-20 de minute. Astfel, persoanele care prezinta senzatia de sufocare sau reflexul de voma exagerat in timpul endoscopiei clasice au acum o alternativa la fel de eficienta: fibroscopia. De asemenea, si gravidele, cardiacii si bolnavii de cancer pulmonar se bucura acum de o diagnosticare mult mai rapida si sigura.

Este necesar ca in fibroscopie pacientul sa fie sedat? In niciun caz, exceptie fac doar copiii mici cu care se lucreaza mult mai greu decat cu un adult. Tocmai de aceea marele avantaj al fibroscopiei este recuperarea imediata, pacientul nu trebuie internat si nici supravegheat apoi de catre cadre medicale. Deci, imediat dupa fibroscopie iti poti relua activitatile de zi cu zi.

Cum se executa fibroscopia ORL? Cu ajutorul unei tije foarte subtire, flexibila, iar abordarea este in acest caz, nazala. In prealabil se pulverizeaza mucoasa nazala cu anestezic. Dupa introducerea tijei se pot observa imagini clare din “interiorul” nasului, in primul rand, si al gatului. In acest mod se pun diagnostice corecte, iar in functie de patologia prezenta se va aborda si un tratament adecvat. 

Cand este nevoie de fibroscopie ORL? 

In cazul in care prezinti unul dintre simptomele de mai jos te poti prezenta la medic pentru fibroscopie ORL:

- Arsuri in “capul pieptului”, foarte frecvente;

- Raguseala cronica;

- Dureri de gat, dar si dificultate la inghitit;

- Nas infundat;

- Nod in gat;

- Sangerari nazale;

- Viroze;

- Dureri in zona urechilor;

- Dureri de cap;

- Probleme de auz;

- Stranut in salve;

- Probleme cu simtul mirosului;

- Dificultati in respiratie;

- Sforait;

- Secretii in nas si in gat.

 

Surse: Comunicate de Presa