Dieta fara gluten?Tipuri de diete

In goana dupa silueta, tot mai multe persoane sunt dispuse sa faca serioase concesii in ceea ce priveste alimentatia. Cei care isi doresc sa slabeasca sunt tot mai dispusi sa renunte la alimente solide sau gluten, doar-doar mai scapa de cateva kilograme.

Sucurile presate la rece sau alimentatia fara gluten sa fie solutia pentru a redobandi silueta?

Dieta fara gluten

Evitarea alimentelor cu gluten, o combinatie intre doua proteine intalnita in grau si alte cereale, in paine, paste, produse de patiserie sau chiar bere a devenit destul de populara. Celebritati precum Gwyneth Paltrow, Lady Gaga sau Miley Cyrus urmeaza dieta fara gluten.

Nutritionistul Joy Bauer, un guru american al dieteticii specializate trage un semnal de alarma: "Daca alimentele care contin gluten nu sunt inlocuite sau suplimentate de cereale integrale precum quinoa, dar si cu fructe, legume si lactate cu un procent scazut de grasimi, oamenii nu sunt indreptatiti sa creada ca vor pierde din greutate. Cei care continua sa manance fara gluten, dar prostii si semipreparate se vor ingrasa si mai tare."

Multi americani aleg sa evite glutenul, desi doar 6% din populatie sufera de boala celiaca sau afectiuni care dau sensibilitate la gluten. Piata produselor fara gluten din SUA estimeaza o crestere de aproximativ doua miliarde de dolari, pe urmatorii doi-trei ani.

Cei care au ales sa renunte la gluten sustin ca au facut-o mai mult pentru starea de bine decat pentru a pierde kilograme.

Cei care promoveaza dieta fara gluten sustin ca prin eliminarea acestuia se rezolva de la sine probleme precum oboseala, dureri de cap, chiar infertilitate. Totusi, cei care nu sufera de intoleranta ar trebui sa aiba o dieta echilibrata, care include si cereale integrale precum grau sau ovaz.

 

Surse: aici.