De ce slabesc femeile mai greu decat barbatii?Cum slabesc sanatos?

Le este barbatilor mai usor sa slabeasca decat femeilor? Poate ca suna ca unul din miturile despre slabire, dar e demonstrat stiintific ca barbatii scapa mai usor de kilogramele in plus. Raspunsul se afla atat in genetica si biologie, cat si in comportament.

Diferentele emotionale dintre barbati si femei joaca un rol urias in provocarea pierderii din greutate. "Barierele emotionale ale femeilor sunt mult mai dure, acestea luptandu-se cu mancatul emotional, cu recompensele bogate in calorii, cu dulciurile", precizeaza nutritionistul Madelyn Fernstrom.

In general, barbatii nu isi ineaca amarul si emotiile in ciocolata, inghetata si mancare, considera specialistii. Le au "pe-ale lor", dar mai sarace in calorii.

Barbatii sunt ajutati si de o masa musculara mai mare, care mentine metabolismul mai activ si ajuta la o ardere mai usoara a caloriilor, chiar si in perioada de repaos. "Barbatii pot scapa mai usor de grasimi, ca raspuns la dieta si exercitii, deoarece grasimea de pe burta, la care acestia sunt mai predispusi, este mai usor de dat jos decat cea de pe coapse si solduri, acolo unde acumuleaza femeile", completeaza si nutritionistul Elisa Zied.

Marirea masei musculare este mai dificila pentru femei deoarece ele nu au testosteron, care e ca un combustibil pentru acest tip de tesut. "E un soi de conditionare, daca ai mai multi muschi, arzi caloriile mai repede", precizeaza Fernstrom. Chiar si barbatii care nu merg la sala sau nu practica niciun sport au un atu, o masa musculara mai mare, care ii ajuta in procesul de slabire. Aceasta este una dintre diferentele biologice, esentiala pentru un inceput promitator, mai ales cand stii ca si natura te ajuta.
Chiar daca pentru femei poate dura mai mult sa slabeasca acelasi numar de kilograme, mai bine incet si sigur.

 

Sursa: aici.