Cum trecem cu bine de excesele alimentareTerapii si remedii din natura

Sfarsitul de an este si perioada in care se fac cele mai mari excese alimentare, in special la capitolul alimentelor cu actiune daunatoare asupra organismului - excese de carne, de grasimi, de dulciuri si de bauturi carbogazoase. Nu pomenim de alcool.

Camerele de garda ale spitalelor sunt pline de pacienti care au mancat prea mult, prea gras sau prea dulce, ori au exagerat cu bautura. Iar ambulantele abia fac fata apelurilor de urgenta.

Aceasta situatie ar putea sa dispara daca am fi putin mai cumpatati si am apela si la puterea Naturii. Si la produsele pe care aceasta ni le ofera.

Iata cateva preparate care pot fi utilizate timp de 2-3 saptamani inaintea sarbatorilor si cateva zile dupa, care vor permite tubului digestiv sa treaca cu bine de perioada de excese.

Extractul din mladite de Rozmarin, dimineata, ajuta la eliminarea rapida si eficienta a deseurilor digestive, previne gazele intestinale si durerile ce pot aparea in situatiile de supra-alimentare. 

Extractul din muguri de Artar, la pranz – asigura buna functionare a vezicii biliare, esentiala in situatia unor mese bogate in grasimi. 

Extractul din muguri de Smochin, seara, care protejeaza mucoasa gastrica de alimentele prea acide, prea picante si prea iritante, avand in plus o actiune de relaxare generala. 

Recomandarea este atat pentru persoanele care au deja probleme digestive, cat si pentru cei care nu au probleme de sanatate, dar stiu ca urmeaza sa petreaca 2-3 zile cu un exces de alimente si bauturi. 

Incepeti de pe acum adevaratele pregatiri pentru Sarbatori, prin a va pregati si proteja tubul digestiv.

 

Sursa: Sanatatea sub control