Clatite cu faina integrala de orez, 1an +Retete sanatoase

Alimentatia copiilor mici este un subiect arzator pentru mame. Nici nu vor sa ii priveze pe copii de texturi, gusturi, arome, insa incearca si sa le ofere cele mai sanantoase variante.

Iar cand vine vorba de clatite, exista solutii foarte gustoase.

Spre deosebire de faina alba de grau, faina integrala de orez este mult mai nutritiva si are un gust mai dulceag. 

Pentru a obtine niste clatite subtiri si care nu se rup trebuie sa aveti putina experienta sau intuitie. La clatite nu se poate oferi o reteta care sa functioneze 100%, deoarece cantitatea de lapte variaza in functie de umiditatea si aciditatea fainurilor, proportia dintre acestea. Dar nu veti da gres daca faceti un mix din 3 parti egale de faina integrala de orez, faina integrala de grau si faina alba de grau. 

Adaugati o jumatate de lingurita de praf de copt pentru fiecare jumatate de kilogram de faina. Amestecati doua oua si 30 de grame de unt topit in jumatate de litru de lapte (pentru fiecare jumatate de kilogram de faina) si turnati incet peste faina, amestecand cu un tel, ca sa nu se faca cocoloase. 

Apoi subtiati cu lapte pana cand ajungeti la consistenta dorita. Coaceti-le intr-o tigaie antiaderenta (primele doua e posibil sa se lipeasca).Pentru a obtine clatite fine si moi, acoperiti imediat vasul in care le scoateti. 
Le puteti umple cu mere rase si putina scortisoara, cu morcov ras fin si un strop de miere, cu branza de vaca amestecata cu putin iaurt si stafide rehidratate.