Buricul tau cat e de curat?Despre boli si afectiuni

O privire atenta catre buric ii poate trimite pe cei mai multi dintre noi inapoi in cabina de dus. Sa frece si sa sape. Buricul e ca o pestera ce poate ascunde multe pietre... nepretioase.

"Un grup de cercetatori a facut o analiza a ceea ce au gasit in buricele mai multor oameni. Un mix compus din bacterii, murdarie, transpiratie, sapun, lotiuni si scame", precizeaza dermatologul Alexandria Booth.

Din nefericire, amestecul de transpiratie, murdarie, bacterii se poate infecta, poate duce de la inflamare pana la suprainfectare, iar posesorul buricului afectat ajunge sa se gandeasca ca ar suferi chiar si de cancer de piele. De fapt, in buric se afla doar ani intregi de mizerii.

Buricul trebuie curatat ca orice alta parte a corpului. Altfel, in zona se pot dezvolta infectii, miroase urat, se inroseste, apare senzatia de mancarime, pielea se descuameaza.

Cu atat mai mult, posesorii de piercing trebuie sa curete cu atentie zona buricului.

Adultii pot face omfalita, o afectiune specifica nou-nascutilor, manifestata prin infectarea bontului ombilical. De asemenea, depunerile adunate in timp pot ajunge sa umple intreg spatiul din buric, daca igiena nu este una stricta.

Potrivit unui studiu efectuat de o echipa de cercetatori de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, intr-un singur buric nespalat se pot gasi pana la 67 de tipuri de bacterii.

Cum puteti preveni o vizita la medic?

Cum puteti alunga multe ganduri negre, daca observati pete inchise la culoare in buric? Intai spalati-l corect. Daca obisnuiti sa faceti dus, macar o data pe saptamana lasati buricul "la inmuiat" macar 10 minute. Spalati-l cu o lotiune blanda, cu ajutorul unui betisor "de urechi". Daca zona este deja inflamata, aplicati si un unguent cu antiinflamator.

Daca se inroreste si doare, mergeti de urgenta la un medic. La urma urmei, medicii vad astfel de cazuri frecvent, nu trebuie sa va fie rusine. Data viitoare veti acorda mai multa atentie spalarii buricului.

Un buric curat se mentine usor prin spalarea macar la doua sau la trei zile, curatarea cu dusul si clatirea de gel sau lotiuni si stergerea prin tamponare.

 

 

 

Surse: aici.