Budinca de ciocolata rawRetete sanatoase

Pentru a prepara aceasta budinca delicioasa este de preferat utilizarea pastei proaspete de vanilie. Daca nu aveti, este buna si esenta. Gustul devine si mai dulce daca adaugati sirop de artar, care poate inlocui sau completa curmalele. Ideala este si folosirea unui amestec in parti egale de cacao si pudra de roscove. Aceasta budinca poate fi garnisita cu succes cu felii de banana sau menta proaspata tocata.

Ingrediente, 4 portii:

O ceasca de avocado curatat de coaja si sambure, maruntit
Un sfert de ceasca de curmale, curatate de samburi si maruntite
Un sfert de ceasca de smochine
Doua linguri de cacao praf sau pudra de roscove
O jumatate de lingurita de pasta de vanilie sau extract de vanilie

Preparare:

Amestecati toate ingredientele pana la omogenizare. Serviti in cupe sau boluri mici.

Continutul unei portii: 

Calorii: 118
Grasimi: 6gr
Proteine: 2gr
Sodiu: 4mg
Fibre: 5gr

Roscovele

Pudra de roscove se obtine din pastaile cu boabe comestibile ale copacului de poscove. Este un aliment stravechi, pomenit chiar si in Biblie, utilizat de mii de ani.

Roscova are un gust dulce, asemanator cu al ciocolatei, si este ades utilizata in retete ca inlocuitor al acesteia. Este un aliment hranitor, bogat in calciu, potasiu, zinc si vitamina B.

Sursa: Snyder, Mike; Faass, Nancy; Novac, Lorena – 300 retete hrana vie; Ed. Orizonturi, 2013