Analiza compozitiei corporale cu aparatul InBody 720Analize medicale

Cea mai sanatoasa metoda de a da jos surplusul de kilograme este cea oferita de un nutritionist. Care trebuie sa ofere o dieta personalizata in urma unei discutii si pe baza unor analize. 

In spatele unei infatisari aparent normale se poate afla o persoana cu un procent mare de grasime, mai ales viscerala. Care e cu siguranta intr-o stare de sanatate mai putin buna decat o persoana masiva, dar care are un procent mai mare de tesut muscular decat grasime.

Nutritionistii, dieteticienii si specialistii in diabet si boli de nutritie au acum un sprijin important oferit de o tehnologie de ultima ora, bazata pe o tehnologie descoperita in anii '60 si perfectionata continuu - BIA (bioelectrical impedance analysis)

Prin analiza compozitiei corporale cu aparatul InBody 720, se identifica cele patru elemente esentiale pentru echilibrul organismului – lichide, proteine, grasimi si substante minerale – si se stabileste exact raportul dintre acestea. Pe termen lung pot fi urmarite rezultatele tratamentelor medicamentoase, strategiile si succesul curelor de slabire, eficacitatea terapiilor prin miscare.

Parametrii care pot fi determinati cu InBody 720 sunt:

Analiza compozitiei corpului – greutatea totala a corpului, masa fara grasimi, masa partilor moi, lichidele din organism, cantitatea totala de apa;
Analiza muschi-grasime – masa corporala, indexul de masa corporala, masa muschiului scheletic, masa grasimilor corporale;
Diagnosticul de obezitate – pe baza indexului de masa corporala, procentului de grasimi corporale si proportiei talie-sold;
Suprafata de grasimi viscerale;
Impedanta bioelectrica;
Edemul
– determinat prin raportul dintre apa extracelulara si apa totala, respectiv dintre lichidele extracelulare si cele totale din organism;
Evaluarea nutritionala completa – evaluarea nutritiei, managementul greutatii, diagnosticul obezitatii, echilibrul corporal, forta organismului, diagnosticul starii de sanatate;
Controlul greutatii – greutatea tinta (greutatea ideala), controlul greutatii, controlul grasimii, controlul muscular.
Scorul Fitness – prin masurarea masei musculare si grasoase;
Istoricul compozitiei corporale – monitorizarea in dinamica a diversilor parametri;
Informatii aditionale – gradul de obezitate, masa celulara, continutul mineral din oase, rata metabolismului bazal, circumferinta bratului, circumferinta musculara a bratului.

Ce se intampla, practic?

Pe aparat exista 8 puncte de contact, doua pentru fiecare talpa si  doua pentru fiecare palma. Practic, va suiti desculti pe platforma si  strangeti usor in palma manerele cu electrozi. Nu simtiti nimic.

Durata efectuarii testului este de aproximativ 2 minute. Ce se intampla in acest timp? Se masoara grasimea viscerala, masa totala a grasimilor, lichid intra si extracelular, total lichide, edem, edem segmental, masa musculara scheletala, echilibru stang/drept, cu ajutorul unor biocurenti de intensitate nesesizabila care trec prin organism.

InBody 720 este ideal si pentru copii si batrani datorita timpului foarte scurt pe care trebuie sa il petreaca pe aparat. 

Iar pentru sportivi si preparatorii lor furnizeaza informatii care pot ajuta la cresterea performantelor, de exemplu evolutia masei musculare in raport cu grasimea corporala.

Interpretarea rezultatelor este foarte usoara, datorita graficelor, iar intreaga analiza este ca o "harta" a organismului, care indica zonele cu probleme - grasime viscerala, edeme, continutul mineral din oase.

 

Surse: aici si aici.