AbstinentaTerapii si remedii din natura

Perioadele de post sunt adesea considerate, dincolo de insemnatatea religioasa, perioade de abstineneta de la alimentele de origine animala.

Ce este abstinenta?

Abstinenta este renuntarea partiala sau totala la unele alimente sau activitati, mai ales la bauturile alcoolice sau la satisfacerea unei nevoi ori a unei dorinte.

Sunt multe persoane care se prezinta la medic pentru a primi ajutor in vederea renuntarii la obiceiuri daunatoare, precum fumatul, consumul de cafea, alcool sau dulciuri, consumul de medicamente sau droguri, sau alte tipuri de dependente nocive (de o persoana, de o ocupatie, de un loc sau un obiect anume).

Maceratele glicerinice (produse gemoterapice) pot fi administrate in vederea curatarii unui organism intoxicat, indiferent de substanta care a fost abuzata sau la care se doreste sa se renunte.

Dezintoxicare

Pe primul loc este Extractul din mladite de RozmarinRosmarinus officinalis MG= D1, un mare drenor digestiv si hepatic, care regleaza buna functionare a organismului. Schema de folosit, intr‑o „curatenie generala a organismului” ar fi Extract din mladite de RozmarinRosmarinus officinalis MG= D1, 3 ml in apa dimineata, asociat cu Extract din mladite de Ienupar Juniperus communis MG=D1 , 3 ml in apa, la pranz si Extract din radicele de SecaraSecale cereale MG=D1, 3 ml in putina apa, seara, zilnic, 2‑3 luni. Aceasta schema are o actiune de regenerare asupra functionalitatii hepatice, sustinand si eliminarile de toxine la nivel renal. Nu se va administra femeilor insarcinate (in cazul lor se inlocuieste Ienuparul cu Extract din seva de Mesteacan).

Renuntare la fumat

Pentru tabagism, de electie este Extractul din mladite de Lemn cainescLigustrum vulgare MG=D1 , indicat in special in faringita cronica granulomatoasa si polipoza marilor fumatori, 2 ml in apa de 3 ori pe zi, singur sau in combinatie cu Extract din mladite de RozmarinRosmarinus officinalis MG=D1, atunci cand dependenta este multipla (cum se intampla in multe situatii).

Renuntare la alcool

Este o situatie in care un tratament homeopat poate fi cea mai buna solutie – atunci cand pacientul este constient de problema pe care o are si doreste sa o rezolve.
Recomandam si un preparat natural – Antialcool Plant – care are avantajul ca se poate administra la nevoie si in bautura, fara ca persoana in cauza sa stie acest lucru. Va calma dorinta imperioasa de bauturi alcoolice, nu are reactii adverse, iar administrat in cure de durata, poate duce la scaderea progresiva a consumului de bauturi alcoolice și la imbunatatirea starii generale (poate reduce tulburarile nervoase si arsurile digestive, care au aparut ca urmare a dependentei de alcool).

In perioadele de abstinenta apare o afectare a starii generale, cu lipsa de putere, astenie, dificultati de concentrare si somnolenta accentuata (sau insomnie).

Pentru reglarea starii generale a organismului in aceasta perioada, se recomanda Extract din muguri de StejarQuercus pedunculata MG=D1, de 2 ori pe zi, dimineata si la pranz, minim 1‑2 luni de zile.

Remedii homeopatice

Exista si remedii homeopatice care pot fi utilizate pentru tratarea simptomelor de dependenta, dar acestea pot fi prescrise doar de medicul homeopat, dupa un consult de specialitate amanuntit.

Organismul are nevoie de refacere intr‑o perioada de abstinenta. Cel mai bun moment de a incepe oprirea unui obicei daunator este ziua de luna noua din fiecare luna (este marcata pe multe calendare ortodoxe). In acea zi, organismul resimte mai putin oprirea unui obicei si simptomele de abstinenta sunt mai putin intense.

Persoana care sufera de simptomele abstinentei are nevoie de ajutorul unui specialist, medic sau dietoterapeut, pentru a‑si planifica un stil de viata mai ordonat si pentru a suplimenta alimentar nevoile organismului aflat intr‑o perioada de solicitare. Exercitiile fizice, plimbarile lungi in natura, aerul curat si o perioada mai putin solicitanta la locul de munca ajuta foarte mult la depasirea momentului de abstinenta.

Simptomele de abstinenta pot dura intre o luna si 5‑6 luni (la marii fumatori, consumatori de cafea si/sau alcool). De aceea este nevoie de sprijin emotional permanent (mai ales din partea familiei) si de ajutor medical pentru depasirea problemelor care se pot ivi.

Pentru a obtine cele mai bune si mai rapide rezultate, utilizati doar produse de calitate, cumparate din farmacii sau magazine cu produse naturale. Pentru mai multe informatii despre produse gemoterapice accesati www.plantextrakt.ro.

 

 

Surse: aici.
 

 

*Recomandarile din acest articol nu inlocuiesc consultul medical.