Supă de parmezan şi ceapă caramelizată

Supă de parmezan şi ceapă caramelizată


Ingrediente:

2 linguri ulei de măsline
2 căni ceapă tocată
2 frunze dafin
2 ½ sare
piper
2 căni supă de legume
2 căni crutoane de pâine
½ cană smântână
½ cană parmezan
1 căţel de usturoi
1 lingură busuioc şi coriandru tocat
1 lingură pătrunjel

Preparare:

Într-o oală, se încălzeşte uleiul de măsline, se căleşte ceapa, usturoiul şi dafinul, timp de 7 minute. Ceapa trebuie să se caramelizeze. Se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă supa, usturoi, cimbru şi dafin. Se dă totul într-un clocot, apoi se reduce focul şi se fierbe înăbuşit 40 de minute. La sfârşit, se adaugă pâinea şi smântâna şi se mai lasă la fiert 10 minute, până când pâinea s-a înmuiat.
Se zdrobesc toate ingredientele, astfel că supa trebuie să semene mai degrabă cu o pastă subţire.
Se adaugă parmezanul, pătrunjelul, sare şi piper după gust.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*